Az OKÉ sütiket használ, hogy az oldal működése gyors, és barátságos legyen. Süti szabályzat

Termékek Menü
Most itt vagy: Kezdőlap >

Védőmaszk

Védőmaszk

Újabb készlet érkezik

04.06 hétfő:   

04.08 szerda: 

Ha most éppen elfogyott:

- kérj értesítést a termékre (kattints a termékre és Értesítés.. gomb), hogy értesíteni tudjunk, ha érkezik
regisztrálj most, hogy gyorsabban leadhasd  a rendelést.

Rendezés:
590 Ft
Van, másnapra nálad
590 Ft
Van, másnapra nálad
1.490 Ft
Elfogyott, kérj értesítést
1.490 Ft
Elfogyott, kérj értesítést

Maszk típusok

A legjobbak az FFP3 maszk típusba tartozóak, amelyek szűrője a vírus méretű elemeket is kiszűri. Ezek ára természetesen a legmagasabb.
Az FFP2 / KN95 / N95 típusú maszkok nagyobb szemcseméretű elemeket engednek át, ugyanakkor a víusok jellemzően nem magukban utaznak a levegőben, hanem vízcseppekhez tapadva, így ez a maszk is védelemre, és többször használhatóak.
A műtős maszkként ismert típusok már kevesebb védelmet adnak, de még ezek is több rétegből állnak, nem véletlenül hordják az orvosok a műtőben.
Ha nem teheted meg, hogy drága maszkot vásárolj, használj többrétegű kendőt, bár ez messze nem fog teljes védelmet biztosítani, de még így is hasznos lehet.

Viseljek maszkot ?

Az ajánlások szerint, ha beteg vagy, mindenképpen. 
Ugyanakkor egyrészt a vírusnak lappangási ideje van, másrészt tünetmentesen, akár lábon is kihordható, tehát nem lehet senki biztos benne, hogy nem beteg. Ha mindenki maszkot hordana a vírusnak szinte esélye sem lenne.
Ne feledkezz meg a helyes használatról, úgy igazítsd a maszkot, hogy az arcot minél pontosabban befedje. Használat után a maszkot úgy vegyük le, hogy nem érünk a külső részéhez. Ne érj a szádhoz, orrodhoz, használj kesztyűt. 

Maszk használat

Maszk használata

Szájmaszk helyes használata