Az OKÉ sütiket használ, hogy az oldal működése gyors, és barátságos legyen. Süti szabályzat

Termékek Menü
Most itt vagy: Kezdőlap >

Védőmaszk

Védőmaszk

Védőmaszk, arcmaszk, egészségügyi szájmaszk FFP2 vagy textil maszk, fekete és mintás változatban, vírus ellen, raktárról.

Sorrend:

Maszk típusok

A legjobb az FFP3 maszk 

Ezek szűrője a vírus méretű elemeket is kiszűri. Ezek ára természetesen a legmagasabb, átlag ember számára szinte elérhetetlen folyamatos használathoz.

FFP2 / KN95 / N95 típusú maszk

Ezek a maszkok nagyobb szemcseméretű elemeket engednek át, ugyanakkor a víusok jellemzően nem magukban utaznak a levegőben, hanem vízcseppekhez tapadva, így ez a maszk is használható védelemre, és többször használhatóak. A 3 egészségügyi szabvány más-más országok szabványát jelenti, de hatásfokban nagyjából megegyeznek.

Egyszer használatos műtős maszk

Ezek már kevesebb védelmet adnak, de még ezek is több rétegből állnak, nem véletlenül hordják az orvosok a műtőben.
Ha nem teheted meg, hogy drága maszkot vásárolj, használj többrétegű kendőt, bár ez messze nem fog teljes védelmet biztosítani, de még így is hasznos lehet.

Textil maszk

A textil, pamut és hasonló anyagokból készített maszkok elsősorban a környezetet védik a viselőjétől. Előnye, hogy könnyű, mosható, sokszor felhasználható, fertőtleníthető, fekete és mintás anyagokból is kapható akár szűrőbetéttel is.

Viseljek maszkot ?

Az ajánlások szerint, ha beteg vagy, mindenképpen. 
Ugyanakkor egyrészt a vírusnak lappangási ideje van, másrészt tünetmentesen, akár lábon is kihordható, tehát nem lehet senki biztos benne, hogy nem beteg. Ha mindenki maszkot hordana a vírusnak szinte esélye sem lenne.
Ne feledkezz meg a helyes használatról, úgy igazítsd a maszkot, hogy az arcot minél pontosabban befedje. Használat után a maszkot úgy vegyük le, hogy nem érünk a külső részéhez. Ne érj a szádhoz, orrodhoz, használj kesztyűt. 

Maszk használat

  • Mielőtt és miután a maszkhoz nyúlunk, mossunk kezet szappannal, vagy használjunk kéézfertőtlenítőt.
  • Állapítsuk meg, melyik a maszk felső és külső része, ennek megfelelően vegyük fel, helyezzük a fülünkre.
  • Igazítsuk el az arcunkon, hogy kényelmes legyen, ne kelljen piszkálni. Ha van orrmerevítője lapítsuk az orrunkra.
  • Szájmaszk helyes használata